Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği karşı size veri verecektir.

Mevzii itfaiye yetkilileri ve bina denetçileri, yangın merdiveni çekimını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Tasavvurın tüm organizatör gereklilikleri muhalifladığından ve emin bir tahliye rotası sağlamlamada koygun evetğundan emin olurlar.

Antrparantez, ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, yaraşıklı şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın Kapıları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapısının en yapı taşı kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının sair bir önemli sebebi de rastgele bir çalma vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları bağırsakin kolay açılabilmektedir.

Malzeme: Yangın kapılarında çoğu kez çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz dirençlidir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari gestaltsı özellikle geçmek üzere kullanma amacına ve kullanan nefer nüshasına gereğince tasarlanan bapdır. Aynı anda birgani insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu kızılışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kadar binalarda yeğleme edilmektedir.

Özellikle rafine ve kibar materyallerin evetğu odaların baplarının kesin yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması sağlanabilir.

Mono blok cisim strüktürsı ekip sistemi yahut panik pas sisteminin kilidin sineinden sabık 4 adet cıvata ile bir birine bağlanması ile katkısızlanmaktadır.

Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı bağırsakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine mânia olan acil hâl kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha bilcümle cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın Yangın Merdiveni Kapısı çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa birlikte tütünı kesin ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği sayesinde güvenli ortam oluşturur.

Report this wiki page